Ons Team | SOOPLE
16195
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16195,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
soople-oo

ONS TEAM

Edward Ter Horst

Edward Ter Horst gelooft dat mensen verantwoordelijkheid willen dragen zolang er maar een goede omgeving voor is. Hij is gedreven, enthousiast, warm en direct.

 

 10 jaar was hij als senior partner en mede-eigenaar verbonden aan een sales- en changeconsultancybedrijf.  In de loop der jaren is hij betrokken geweest bij meer dan 75 verandertrajecten. Daarnaast was hij 5 jaar interim commercieel directeur bij een aantal middelgrote bedrijven met omzetten variërend van 25 tot 450 miljoen euro.

 

 “Ik ben erachter gekomen dat alles draait om betrokkenheid,” zegt Edward. “Verandertrajecten kun je heel mooi op papier zetten, maar als mensen niet betrokken zijn, gaat er niets gebeuren. De traditionele management hiërarchie staat die betrokkenheid in de weg. Ik zocht naar een slimme oplossing hiervoor en die heb ik gevonden in self-management en Holacracy. Mensen verantwoordelijkheid geven en laten doen waar ze goed in zijn.”

 

 Edward is Holacracy Certified Facilitator (maart 2017)

Jan-Paul Ouwerkerk

Jan-Paul ontdekte tijdens zijn werkende leven dat het anders kan! Bij een groot deel van zijn opdrachtgevers trof hij teams en individuen aan die met frisse tegenzin hun werk uitvoerden. Af en toe waren er ook teams en individuen waar het wel swingde…

 

Na 10 jaar onderdeel te zijn geweest van diverse organisaties (intern, extern, detachering, consultancy en als trainer) wil Jan-Paul de door hem ontdekte onderliggende principes van een swingende organisatie zo breed mogelijk delen met alle teams en organisaties die ook denken dat het anders kan!

 

“De kracht en het resultaat van een organisatie zijn naar mijn mening sterk afhankelijk van hoe goed de medewerkers onderling (en met haar klanten) samenwerken. Naast cultuur en leiderschap speelt de gekozen structuur een cruciale rol. Deze structuur moet duidelijk, simpel & flexibel zijn zodat het individuen en teams ondersteunt en in staat stelt zelf keuzes te maken. Je creëert hiermee een omgeving waarin zelfstandige en gemotiveerde medewerkers ontstaan die zich ondernemer voelen binnen de organisatie!”

 

Jan-Paul is Lean Expert, Agile Coach, Scrum Master & Certified Holacracy Facilitator

Mertine Middelkoop

Mertine haar passie is om mensen en teams te inspireren om het beste uit zichzelf te halen, zodat ze met plezier werken en daardoor impact-vol kunnen zijn. Want ze gelooft, dat als je kunt leven en werken vanuit je passie… dan gebeuren er mooie dingen.

 

“De wereld om ons heen wordt steeds complexer. De (IT) mogelijkheden en informatiestromen nemen alsmaar toe. Dit vergt een andere manier van kijken en samenwerken om succesvol te kunnen zijn.  Projecten en veranderingen anders vormgeven en uitvoeren vereist moed, openheid en vertrouwen. En dan kan het zomaar ineens meer opleveren dan van te voren bedacht.”

 

Mertine is Agile Scrum specialist, Dragon Dreaming projectmanager, facilitation trainer en gediplomeerd loopbaancoach.

Meer weten?