Ons Team | SOOPLE
16195
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16195,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
soople-oo

ONS TEAM

Edward Ter Horst

Edward Ter Horst gelooft dat mensen verantwoordelijkheid willen dragen zolang er maar een goede omgeving voor is. Hij is gedreven, enthousiast, warm en direct.

 

 10 jaar was hij als senior partner en mede-eigenaar verbonden aan een sales- en changeconsultancybedrijf.  In de loop der jaren is hij betrokken geweest bij meer dan 75 verandertrajecten. Daarnaast was hij 5 jaar interim commercieel directeur bij een aantal middelgrote bedrijven met omzetten variërend van 25 tot 450 miljoen euro.

 

 “Ik ben erachter gekomen dat alles draait om betrokkenheid,” zegt Edward. “Verandertrajecten kun je heel mooi op papier zetten, maar als mensen niet betrokken zijn, gaat er niets gebeuren. De traditionele management hiërarchie staat die betrokkenheid in de weg. Ik zocht naar een slimme oplossing hiervoor en die heb ik gevonden in self-management en Holacracy. Mensen verantwoordelijkheid geven en laten doen waar ze goed in zijn.”

 

 Edward is Holacracy Certified Facilitator (maart 2017)

Jan-Paul Ouwerkerk

Jan-Paul ontdekte tijdens zijn werkende leven dat het anders kan! Bij een groot deel van zijn opdrachtgevers trof hij teams en individuen aan die met frisse tegenzin hun werk uitvoerden. Af en toe waren er ook teams en individuen waar het wel swingde…

 

Na 10 jaar onderdeel te zijn geweest van diverse organisaties (intern, extern, detachering, consultancy en als trainer) wil Jan-Paul de door hem ontdekte onderliggende principes van een swingende organisatie zo breed mogelijk delen met alle teams en organisaties die ook denken dat het anders kan!

 

“De kracht en het resultaat van een organisatie zijn naar mijn mening sterk afhankelijk van hoe goed de medewerkers onderling (en met haar klanten) samenwerken. Naast cultuur en leiderschap speelt de gekozen structuur een cruciale rol. Deze structuur moet duidelijk, simpel & flexibel zijn zodat het individuen en teams ondersteunt en in staat stelt zelf keuzes te maken. Je creëert hiermee een omgeving waarin zelfstandige en gemotiveerde medewerkers ontstaan die zich ondernemer voelen binnen de organisatie!”

 

Jan-Paul is Lean Expert, Agile Coach, Scrum Master & Certified Holacracy Facilitator

Mertine Middelkoop

Mertine haar passie is om mensen en teams te inspireren om het beste uit zichzelf te halen, zodat ze met plezier werken en daardoor impact-vol kunnen zijn. Want ze gelooft, dat als je kunt leven en werken vanuit je passie… dan gebeuren er mooie dingen.

 

“De wereld om ons heen wordt steeds complexer. De (IT) mogelijkheden en informatiestromen nemen alsmaar toe. Dit vergt een andere manier van kijken en samenwerken om succesvol te kunnen zijn.  Projecten en veranderingen anders vormgeven en uitvoeren vereist moed, openheid en vertrouwen. En dan kan het zomaar ineens meer opleveren dan van te voren bedacht.”

 

Mertine is Agile Scrum specialist, Dragon Dreaming projectmanager, facilitation trainer en gediplomeerd loopbaancoach.

Max van de Ven

Max is lean expert en hij is onze purpose guru. Hij wil bedrijven en organisaties vooruithelpen door medewerkers en teams te laten doen waar ze goed in zijn. Hij is een ster in het afpellen van purpose. Verantwoordelijkheid, ondernemerschap en vertrouwen zijn hierin de kernwoorden. (Hij houdt zich bezig met de vragen ‘Wat is het hogere doel van jullie organisatie? Waar streef je naar? Hoe wil je dat klanten en collega’s over je praten?’)

 

Max studeerde Marketing en Strategische Innovatie. Het bijzondere aan hem is dat hij niet alleen in verschillen bedrijfstakken heeft gewerkt (Media, IT en Industrie) maar dat hij daar ook nog eens verschillende rollen heeft gehad, zowel aan de proces- als aan de sales kant. Het is hem opgevallen dat de meest succesvolle bedrijven de bedrijven zijn waar iedereen vanuit 1 purpose of hoger doel werkt. “Als elke collega op zijn of haar manier het gezamenlijke purpose probeert te realiseren dan ontstaat er een organisatie waar de juiste dingen gebeuren”.

 

Zijn motto? If it is to be, it is up to me. Oftewel: bepaal waar je naartoe wilt, wacht niet tot een ander je daar heenbrengt en neem verantwoordelijkheid. Max is eerlijk, positief kritisch en hij heeft gevoel voor bestaande dynamieken binnen een organisatie.

 

Max is Agile en Lean (Six Sigma) expert en holacracy certified.

Sebastiaan van der Most

Sebastiaan is in de laatste 12 jaar van zijn carrière betrokken geweest bij meerdere cultuur- en verandertrajecten. In deze trajecten zijn mij twee belangrijke dingen opgevallen, een helder doel voor iedereen, sturing op de oppervlakte zonder ons druk te maken wat er onder de oppervlakte afspeelt.

 

Hij heeft een goede kijk heb op wat er boven maar vooral onder de oppervlakte afspeelt. Hierdoor is hij instaat om te komen tot oplossingen vanuit een oogpunt waar nog niet aan was gedacht.

 

Sebastiaan denkt, voelt en doet, op zoek naar die combinatie die resulteert in een goed gebalanceerd individu / groep of organisatie door persoonlijke ontwikkeling, purpose en leiderschap dat leidt tot andere kwaliteiten en inzichten.

 

Ingrediënten die voor hem onmisbaar zijn: Purpose, Verandering, Mensen en Ontwikkeling

Linda Haarlem

Linda heeft een passie voor sales en self-management! De afgelopen 19 jaar is zij werkzaam geweest bij diverse organisaties in verschillende sales functies op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Zij kent het klappen van de zweep! Het behalen van targets is haar lust en haar leven. Sales is Linda!

 

Linda is de juiste persoon om het commerciële doel binnen uw organisatie te bereiken.  Zij is met haar doelgerichte, enthousiaste en open persoonlijkheid hier de juiste persoon voor! Daarbij neemt zij geen blad voor de mond en zal met vertrouwen en openheid de kern van het probleem vatten.

 

In haar lange sales carrière is het haar opgevallen dat veel organisaties dezelfde problemen ervaren. Linda is van mening dat er regelmatig een gebrek aan focus, kennis, verantwoordelijkheid structuur en vertrouwen is, waardoor de organisatie van het bedrijf niet volledig tot uiting komt.

 

Daarnaast heeft zij zelf het belang van self-management ervaren. “Commerciële” talenten komen het beste tot hun recht, als organisaties vertrouwen, transparantie en verantwoordelijkheid terugbrengen naar de werkvloer. Dit is ook de reden waarom zij zich bij SOOPLE heeft aangesloten.

Justin Hensen

Ik ben een 4e-jaarsstudent HRM op Avans Hogeschool in Breda. Samen met Leontien is onze purpose om de Contitution te versimpelen (ver ‘SOOPLE’ n). Om onze purpose te realiseren, zijn wij benieuwd naar jullie ervaringen met de Constitution. Daarom zullen we snel met organisaties, waarmee SOOPLE heeft samengewerkt, contact opnemen.

 

Gedurende mijn studie merkte ik dat mijn interesses liggen op het gebied van organisatie-inrichting, vormgeven van bedrijfsprocessen en de analytische kant van HR (HR-Analytics). Ik heb in mijn bijbaan als teamleider bij de Albert Heijn en tijdens mijn stage mee mogen maken wat het slim inrichten van de organisatie op kan leveren. Het kan meer energie opleveren, de betrokkenheid verhogen, een hogere productiviteit realiseren en zelfs het plezier in het werk verbeteren.

Leontien de Booij

Ik zit in mijn vierde jaar van de Bachelor Human Resource Management in Breda en komend half jaar ga ik afstuderen bij SOOPLE. Tijdens mijn studie heb ik gemerkt dat de organisatiekunde-kant mij erg interesseert, hierdoor wil ik na mijn Bachelor nog de Master ‘Organisatiewetenschappen’ gaan volgen aan de Universiteit van Tilburg.

 

Ik ga samen met Justin aan de slag met de Constitution. Door middel van gesprekken die wij willen voeren met bedrijven die al met de Constitution hebben gewerkt, willen wij de Constitution herschrijven.

Benno Mallee

Benno (associate) is gespecialiseerd op het gebied van boven- en onderstroom binnen
organisaties. Hij coacht en begeleidt al 18 jaar teams en leidinggevenden en
teams op het gebied van verandermanagement, teamontwikkeling, cultuur- en
gedragsverandering. Veelal in grote  in-company trajecten in diverse
branches.

 

Zijn begeleiding is erop gericht om  purpose, ambities en doelstellingen te

vertalen naar effectieve en energie gevende samenwerking binnen teams en de
gelieerde organisatie onderdelen. In zijn aanpak staan teamvertrouwen,
persoonlijk leiderschap en eigenaarschap centraal.

Meer weten?