Ons Team | SOOPLE
16195
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16195,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
soople-oo

ONS TEAM

Edward Ter Horst

Edward Ter Horst gelooft dat mensen verantwoordelijkheid willen dragen zolang er maar een goede omgeving voor is. Hij is gedreven, enthousiast, warm en direct.

 

 10 jaar was hij als senior partner en mede-eigenaar verbonden aan een sales- en changeconsultancybedrijf.  In de loop der jaren is hij betrokken geweest bij meer dan 75 verandertrajecten. Daarnaast was hij 5 jaar interim commercieel directeur bij een aantal middelgrote bedrijven met omzetten variërend van 25 tot 450 miljoen euro.

 

 “Ik ben erachter gekomen dat alles draait om betrokkenheid,” zegt Edward. “Verandertrajecten kun je heel mooi op papier zetten, maar als mensen niet betrokken zijn, gaat er niets gebeuren. De traditionele management hiërarchie staat die betrokkenheid in de weg. Ik zocht naar een slimme oplossing hiervoor en die heb ik gevonden in self-management en Holacracy. Mensen verantwoordelijkheid geven en laten doen waar ze goed in zijn.”

 

 Edward is Holacracy Certified Facilitator (maart 2017)

Jan-Paul Ouwerkerk

Jan-Paul ontdekte tijdens zijn werkende leven dat het anders kan! Bij een groot deel van zijn opdrachtgevers trof hij teams en individuen aan die met frisse tegenzin hun werk uitvoerden. Af en toe waren er ook teams en individuen waar het wel swingde…

 

Na 10 jaar onderdeel te zijn geweest van diverse organisaties (intern, extern, detachering, consultancy en als trainer) wil Jan-Paul de door hem ontdekte onderliggende principes van een swingende organisatie zo breed mogelijk delen met alle teams en organisaties die ook denken dat het anders kan!

 

“De kracht en het resultaat van een organisatie zijn naar mijn mening sterk afhankelijk van hoe goed de medewerkers onderling (en met haar klanten) samenwerken. Naast cultuur en leiderschap speelt de gekozen structuur een cruciale rol. Deze structuur moet duidelijk, simpel & flexibel zijn zodat het individuen en teams ondersteunt en in staat stelt zelf keuzes te maken. Je creëert hiermee een omgeving waarin zelfstandige en gemotiveerde medewerkers ontstaan die zich ondernemer voelen binnen de organisatie!”

 

Jan-Paul is Lean Expert, Agile Coach, Scrum Master & Certified Holacracy Facilitator

Mertine Middelkoop

Mertine haar passie is om mensen en teams te inspireren om het beste uit zichzelf te halen, zodat ze met plezier werken en daardoor impact-vol kunnen zijn. Want ze gelooft, dat als je kunt leven en werken vanuit je passie… dan gebeuren er mooie dingen.

 

“De wereld om ons heen wordt steeds complexer. De (IT) mogelijkheden en informatiestromen nemen alsmaar toe. Dit vergt een andere manier van kijken en samenwerken om succesvol te kunnen zijn.  Projecten en veranderingen anders vormgeven en uitvoeren vereist moed, openheid en vertrouwen. En dan kan het zomaar ineens meer opleveren dan van te voren bedacht.”

 

Mertine is Agile Scrum specialist, Dragon Dreaming projectmanager, facilitation trainer en gediplomeerd loopbaancoach.

Max van de Ven

Max is lean expert en hij is onze purpose guru. Hij wil bedrijven en organisaties vooruithelpen door medewerkers en teams te laten doen waar ze goed in zijn. Hij is een ster in het afpellen van purpose. Verantwoordelijkheid, ondernemerschap en vertrouwen zijn hierin de kernwoorden. (Hij houdt zich bezig met de vragen ‘Wat is het hogere doel van jullie organisatie? Waar streef je naar? Hoe wil je dat klanten en collega’s over je praten?’)

 

Max studeerde Marketing en Strategische Innovatie. Het bijzondere aan hem is dat hij niet alleen in verschillen bedrijfstakken heeft gewerkt (Media, IT en Industrie) maar dat hij daar ook nog eens verschillende rollen heeft gehad, zowel aan de proces- als aan de sales kant. Het is hem opgevallen dat de meest succesvolle bedrijven de bedrijven zijn waar iedereen vanuit 1 purpose of hoger doel werkt. “Als elke collega op zijn of haar manier het gezamenlijke purpose probeert te realiseren dan ontstaat er een organisatie waar de juiste dingen gebeuren”.

 

Zijn motto? If it is to be, it is up to me. Oftewel: bepaal waar je naartoe wilt, wacht niet tot een ander je daar heenbrengt en neem verantwoordelijkheid. Max is eerlijk, positief kritisch en hij heeft gevoel voor bestaande dynamieken binnen een organisatie.

 

Max is Agile en Lean (Six Sigma) expert en holacracy certified.

Justin Hensen

Ik ben een 4e-jaarsstudent HRM op Avans Hogeschool in Breda. Samen met Leontien is onze purpose om de Contitution te versimpelen (ver ‘SOOPLE’ n). Om onze purpose te realiseren, zijn wij benieuwd naar jullie ervaringen met de Constitution. Daarom zullen we snel met organisaties, waarmee SOOPLE heeft samengewerkt, contact opnemen.

 

Gedurende mijn studie merkte ik dat mijn interesses liggen op het gebied van organisatie-inrichting, vormgeven van bedrijfsprocessen en de analytische kant van HR (HR-Analytics). Ik heb in mijn bijbaan als teamleider bij de Albert Heijn en tijdens mijn stage mee mogen maken wat het slim inrichten van de organisatie op kan leveren. Het kan meer energie opleveren, de betrokkenheid verhogen, een hogere productiviteit realiseren en zelfs het plezier in het werk verbeteren.

Leontien de Booij

Ik zit in mijn vierde jaar van de Bachelor Human Resource Management in Breda en komend half jaar ga ik afstuderen bij SOOPLE. Tijdens mijn studie heb ik gemerkt dat de organisatiekunde-kant mij erg interesseert, hierdoor wil ik na mijn Bachelor nog de Master ‘Organisatiewetenschappen’ gaan volgen aan de Universiteit van Tilburg.

 

Ik ga samen met Justin aan de slag met de Constitution. Door middel van gesprekken die wij willen voeren met bedrijven die al met de Constitution hebben gewerkt, willen wij de Constitution herschrijven.

Meer weten?