Self Management | SOOPLE
16253
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16253,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
team

SELF MANAGEMENT

Bij self management focus je op het organiseren van werk in plaats van het organiseren van mensen, zoals je in een traditionele managementhiërarchie zou doen. Functies worden vertaald naar rollen en verantwoordelijkheden. Deze zijn op hun beurt vertaald naar het gezamenlijke doel.

 

Hiermee verandert de structuur. Verantwoordelijkheid wordt meer gedistribueerd, zodat mensen hun eigen werk kunnen/moeten organiseren. Mensen zullen vooral hun talenten aanspreken. Hierdoor neemt de betrokkenheid – en dus de slagvaardigheid – van je organisatie toe. Dit gebeurt in een uiterst gedisciplineerde omgeving waarin iedereen volledig gefocust is op het gezamenlijke doel.

 

Soople helpt bedrijven met de implementatie van self management. Steeds meer bedrijven zien in dat de traditionele managementhiërarchie bepaalde elementen in zich heeft die snelle groei en innovatie in de weg staan. Soople gaat met jou op zoek naar jouw businesscase voor het aanpassen van je structuur en de meest effectieve wijze waarop dit kan gebeuren.