SOOPLE logo

Zet de klant centraal en optimaliseer vanuit dit standpunt

Wil je een hogere klanttevredenheid, lagere operationele kosten en concurrentievoordeel? Een open deur, want welke organisatie wil dit nou niet? Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Wellicht is een Lean aanpak wel iets voor jouw organisatie. Lean is een managementfilosofie waarbij alles en iedereen in de organisatie zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle processen.

Als het helder is wat de klant echt van jou wil, dat wil zeggen: waar hij/ of zij bereid is om (meer) voor te betalen, dan kan je de organisatieprocessen hier op inrichten. Zo kijk je naar welke processen optimaal bijdragen, welke processen noodzakelijk zijn en met welke processen je beter kan stoppen.  In Lean termen hebben we het dan over: toegevoegde waarde, noodzaak en verspilling. Daarnaast richt je de processen op een dusdanige manier in dat er pas geproduceerd wordt als er daadwerkelijke vraag naar is.

Lean is een continu proces

Het implementeren van Lean is geen eenmalige truc die je één keer introduceert en vanzelf de problemen in je organisatie oplost. Het is een continu proces, waarbij alle medewerkers binnen hun werk (en dus de processen) steeds met een ‘verbeter bril’ naar de organisatie kijken.

Een voorwaarde voor medewerkers om deze ‘verbeter bril’ op te kunnen zetten is dienend leiderschap. De leidinggevende zet hierbij niet zichzelf, maar het team en het doel op de eerste plaats. Hij / of zij zorgt voor de optimale omstandigheden waarin het team het doel kan bereiken.

“Hoe werkt dit in de praktijk? En wat blijft de leidinggevende dan wel doen?” zijn veel gehoorde vragen. De leidinggevende bewaakt het doel, het proces en de kwaliteit. Deze neemt dus meer een coachende rol aan. Als je dit succesvol in je organisatie weet te verankeren, zal je zien dat de resultaten langzamerhand verbeteren.

Onze aanpak

De Lean-filosofie is in onze aanpak de basis. Hier besteden we uitgebreid aandacht aan. We leren jullie onder andere hoe je de filosofie omzet in structuur en proces. Omdat geen een bedrijf hetzelfde is leveren we ook in dit geval maatwerk. Thema’s en vraagstukken die besproken worden, zijn:

  • Aan de slag met filosofie principes en methoden
  • Waar wil de klant (meer) voor betalen?
  • Hoe kan het beter en hoe krijgen we dat in een hoog tempo georganiseerd?

Meer weten over de voordelen van Lean? Wij komen graag langs om jullie onder te dompelen in de wereld van Lean. We geven trainingen en begeleiden jullie bij het dagelijks toepassen van de Lean-filosofie.

Benieuwd hoe jullie organisatie verbeterd kan worden?

Vraag een quickscan aan

Benieuwd hoe jullie organisatie verbeterd kan worden?

Vraag een quickscan aan