SOOPLE logo

Meer dan een verkooptraining

Meer omzet genereren, grotere marges realiseren en nieuwe klanten werven. Allemaal werkzaamheden die in het takenpakket van het salesteam vallen. Maar wat als de marge niet meer wordt? Of als de omzet achterblijft? Stuur je je mensen dan naar een verkooptraining? Voor veel bedrijven betekent salesoptimalisatie: verkopers trainen. Maar sales is complexer dan dat.

Hoe vaak besteden verkopers aandacht aan de verkeerde klanten of prospects, in hoeverre is jullie verkoopproces ingericht langs het inkoopproces (customer journey) van de klant, wat doen jullie om jullie performance steeds te verbeteren, hoe gaan jullie om met data als driving force achter jullie sales organisatie? Zomaar een paar onderwerpen die spelen bij veel van onze opdrachtgevers.

Tijdens een salesoptimalisatietraject achterhalen we met een sales-quickscan snel en effectief waar bij jullie de verbetering zit, wat de impact daarvan is op jullie resultaat en hoe we dat resultaat zo snel mogelijk behalen.

Onze aanpak

Wij hebben een eigen kijk op sales. Het is namelijk meer dan een verkooppraatje houden tegen een potentiële klant. Want wat als die potentiële klant echt niks wil kopen? Dan kun je laag of hoog springen, maar overtuigen ga je hem niet. Het is dan bijvoorbeeld slimmer om te kijken hoe je betere leads binnenhaalt, leads die wel openstaan voor je boodschap.

Het doel van onze aanpak is: handvatten aanreiken zodat jullie daarna zelfstandig langdurig salesoptimalisaties kunnen signaleren en doorvoeren. Dat betekent dat we jullie helpen met de analyse van de uitdaging, maar dat we ook laten zien hoe het werkt zodat jullie dat een volgende keer gewoon zelf kunnen.

Op basis van deze logische stappen bepalen we de bottlenecks en accelerators van jullie sales:

  • Zijn er heldere en realistische doelstellingen?
  • Is er duidelijk gesegmenteerd; in welke (potentiële) klanten investeer je?
  • Worden de juiste saleskanalen ingezet?
  • Welke propositie sluit het beste aan bij de verschillende doelgroepen en qua conversie?
  • Hoeveel touch-momenten heb je nodig om mensen te laten converteren?
  • Wat zijn de moments of truth?
  • Zijn de sales en marketingstrategie in lijn met de bedrijfsstrategie?
  • Beschikken jullie over de juiste systemen en zijn deze correct ingericht?
  • Wat is de organisatiestructuur en past deze bij het salesproces?

 

Hierna bepalen we de meest effectieve manier om bij jullie de bottlenecks te elimineren en de accelerators te laten werken.

De manier waarop we jullie ondersteunen is afhankelijk van: de impact van de oplossing, wie er bij de oplossing betrokken zijn en de snelheid waarmee het resultaat gerealiseerd dient te worden

Benieuwd hoe jullie organisatie verbeterd kan worden?

Vraag een quickscan aan

Benieuwd hoe jullie organisatie verbeterd kan worden?

Vraag een quickscan aan