SOOPLE logo

Scrum organisatie

Is jullie organisatie nog niet volledig klaar om over te gaan op selfmanagement, maar willen jullie wel slimmer, doelgerichter en leuker werken? Dan is Scrum een mogelijke oplossing. De Scrum-methodiek is een projectmanagementaanpak waarmee sneller en beter resultaat wordt bereikt dan bij traditioneel projectmanagement. Bij Scrum schrijf je minder plannen en zijn er effectievere overleggen, waardoor je meer tijd hebt om echt aan de slag te gaan. Klinkt goed toch?

Wij zorgen ervoor dat jullie de Scrum-methodiek eigen maken door training, begeleiding en implementatie. Natuurlijk is de werkwijze belangrijk, maar alles staat of valt met de filosofie die erachter zit. Tijdens onze sessies gaan wij hier uitgebreid op in.

Onze aanpak

Onze aanpak is direct, leuk en praktisch. Tijdens een aantal sessies bij jullie op kantoor zorgen wij ervoor dat jullie onder andere:

  • De filosofie achter Scrum begrijpen aan de hand van theorie en oefeningen.
  • De spelregels kennen en weten hoe en wanneer ze toegepast worden.
  • Weten hoe de methode in elkaar zit.
  • Alle Scrum-rollen kennen en bepalen wie bij welke rol het beste past.
  • Weten welke stappen (“ceremonies”) er in het Scrum-Proces zijn en hoe deze worden ingevuld.
  • De hulpmiddelen (“lijsten”) kennen en weten te gebruiken.

Na dit traject weten jullie niet alleen precies wat een Scrum Master doet en hoe een Scrum-team functioneert, maar kunnen jullie zelfstandig met Scrum aan de slag.

Benieuwd hoe jullie organisatie verbeterd kan worden?

Vraag een quickscan aan

Benieuwd hoe jullie organisatie verbeterd kan worden?

Vraag een quickscan aan